Nacionalni park Kenai Fjords

Source: http://www.alaska.net/~design/scenes/kenai/kenai.html

Mountains and Glaciers

Nacionalni park Kenai Fjords uobičajeno je ušao iz male lučice (ispod desne) u Sewardu, gdje se nalazi centar za posjetitelje parka. Brodska luka Brodski operatori tamo nude izlete od nekoliko sati doSmall boat harbor cjelodnevnog posjeta posjetiteljima u uvalama, uz obale i na otoke uključene u park.

Kenai Fjords je park od 650.000 hektara na poluotoku Kenai u Southcentral Alaska. To uključuje ledeno polje Harding, tridesetak milja, izvor ledenjaka koji su uklesali fjordove i pružili neke od najimpresivnih znamenitosti parka.

Seward je trosatni vožnja južno od Anchoragea; Također se može doći do Anchorage vlakom (vožnja traje oko pet sati) ili autobusom. Ima malu zračnu luku. Let iz Anchorage traje 35 minuta. Brodski brodCruise ship Seward, luka bez leda, dubokom vodom, također je zaustavljanje za brodove za krstarenje.

Krstarenja brodom u parku dostupna su tijekom cijele godine. Zimske aktivnosti uključuju siječenje Polarnog medvjeda u siječnju (gdje se oko 300 ljudi skače u malu čamacicu u događaju za prikupljanje sredstava koja je glavni događaj na festivalu vikenda), skijanje, snowmobiling i sanjkanje pasa.

Nacionalni park obuhvaća planine, slapove, glečere i divljine u rasponu od crnih medvjeda do pečata. Njezini otoci obuhvaćaju morske lava i kamenitu obalu i otoke koje sadrže rookerije za široku lepezu morskih ptica, uključujući galebove, kittiwake, murre, oystercatchers, kormorane i puffine. Njegove vode podupiru se lončare (foto ispod), losos, baldahin, pšenice i kitovi.

sea otter

Posjetite Uskrsnuće Bay i Aljaske SeaLife centar. Nacionalni park usluga
Unesite
 virtualnu verziju parka.

opis parka.


LeSea poveljama ribe za konjski jezik, rockfish i losos iz Seward. 

 


©1995-2000, all rights reserved

Biology
LED

Source: https://php.radford.edu/~swoodwar/biomes/?page_id=1376 Dr. Susan L. Woodward Uvod Znanstvenici počinju prepoznavati trajni led na kopnu i u moru kao poseban biom s izrazitim skupom živih organizama. Zemaljski led se javlja uglavnom kao ledena ploha i ledenjaci; oceanski led kao ledene police i morski led. To su dijelovi Zemljine kriosfere, koji također uključuju …

Geography
Pregled tektonike ploča

Source: http://geodesy.hartrao.ac.za/site/en/resources/plate-tectonics-overview.html Prof. Ludwig Combrinck Ažurirano u utorak, 27. lipnja 2017. 14:21 Uvod u tektoniju ploča Ludwig Combrinck SADRŽAJ PREPUŠTENO SLUČAJU Tijekom 19. i početkom 20. stoljeća nekoliko je geologa istraživalo ideju da su se kontinenti možda kretali preko Zemljine površine. Svi su bili nadahnuti izvanrednim spajanjem atlantske obale Afrike i …

Biology
Životne zone u oceanu

Source: https://php.radford.edu/~swoodwar/biomes/?page_id=408 Dr. Susan L. Woodward I. Vodoravne zone (one koje se protežu od kopna do mora). A.  Obalnim područjem: to područje u kojem plime i oseke izložiti morsko dno za neki dio svaki dan. Staništa naizmjenično su uronjeni u slanu vodu i za preplavljen sati, a zatim su izložene zraku i suši nekoliko …