Sjevernoameričke pustinje

Source: https://php.radford.edu/~swoodwar/biomes/?page_id=307

Dr. Susan L. Woodward

Četiri različite pustinje se razlikuju u Sjevernoj Americi na temelju njihovih specifičnih biljnih udruženja i klimatskih režima. Tri su vruće pustinje; jedna je hladna pustinja.

U vrućim pustinjama. 
Sva tri od ovih pustinja karakterizira prisutnost creosotebush (Larrea divaricata). To se događa u kombinaciji s raznim drugim drvenastih grmova, sukulenti i ephemerals predstavnik dotične pustinji.

Mohave pustinji padne pod mediteranskim režima zimske oborine. The Joshua Tree (Yucca brevifolia) je vrsta indikatora i druge yuccas su česte. Paket ephemerals odgovoriti na zimskim kišama i tepih pustinjski katu u rano proljeće. Razne Chollas, bačve i opuncija tipa kaktusa dogoditi.

Chihuahuan pustinji spada monsunskoj režimom kontinentalnom unutrašnjosti, pri čemu ljetni sustava niskotlačne izvući vlagu iz u Meksičkom zaljevu. Ova pustinja dominira grmlje, kako zimzelena i listopadne. Indikator vrste uključuju tarbush (Flourensia ternua), bijeli glog bagrem  (akacija constrictor) i creosotebush. Mali kaktusi javljaju; list sočne agave (Agave vrsta) i yuccas prevladavaju. Biljke cvatu u odgovoru na ljetnim kišama.

Sonorskoj pustinji, koji leži između Mohave i Chihuahuan, doživljava dvostruku maksimum godišnje količine oborina. Neke biljke (uključujući i mnoge ephemerals) cvatu u proljeće kao odgovor na zimske kiše; drugi cvatu u kasno ljeto u odgovoru na ljetnim kišama. To pustinja karakterizira kolone kaktus (Cereus  vrsta), Kao što sahuaro, cijev organa i Cardon, ali sadrže najveću raznolikost drugih oblika kaktus uključujući bačve (echinocereus), Chollas (Opuntia vrsta), I opuncija (opuntia  vrsta). Ostale vrste sukulenti su također u izobilju.

Magla pustinja Baja California obično smatra dijelom Sonorska iako je izrazito razlikuju u sastavu i karakterizira gotovo endema kao što su boojum stabla (Idris Columnaris) i slona drveta (Bursera microphylla). U driest dijelovima zemaljske i epifitskih lišajevi izvući svoju vlagu izravno iz magle, dok vaskularne svojti u obliku rozete koje presresti maglu i lijevka rosu prema korijenu biljke.

Hladni pustinji. 
Pustinjama Velike zavale, nalazi se na visokom Colorado zaravni sjevernoj Arizoni iu Velikoj Save Nevada i Utah, doživljava dugu, hladnu zimu i značajan dio njegovog taloženja pada kao snijeg. Američka komoljika (Artemesia tridentata) je vrsta pokazatelj ove pustinje. Američka komoljika je često u sprezi s žuto cvjeta rabbitbrush (Chrysothamnus nauseosus). Sukulenti su zastupljeni prvenstveno bodljikav kruške. Ova pustinja je jedan od nekoliko zajednica koje obuhvaćaju Gornji Sonorska Životna zona Merriam-a.

Creative Commons License

Biomes of the World by S. L. Woodward is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License.

 

Geography
Borealna šuma (Taiga)

Source: https://php.radford.edu/~swoodwar/biomes/?page_id=92   Dr. Susan L. Woodward Uvod:  borealom šuma ili tajga postoji kao gotovo kontinuirani pojas crnogorice diljem Sjeverne Amerike i Euroazije. Prekrivajući nekad Ledenjačke područja i područja slučajan permafrosta na oba kontinenta, šuma je mozaik neometane i subclimax biljnih zajednica koje su osjetljive na različite uvjete okoliša. Tajga  je ruski naziv za ove …

Geography
Rakahanga – otok lijepih ljudi

Source: http://www.ck/rakahang.htm   PRAVOKUTNI  atol s površinom isto kao  Pukapuka, Rakahanga je sestra otok  Manihiki, 26 milja (42 km) na jugu. Sastoji se lagune okružen s dva otoka i sedam malih otočića ili “motu”. To je razlika od bitak prvi Cook Islands imati snimljeno slijetanje Europljana. To je bio 2. ožujka 1606, kada su se dva …

Geography
Plime i prognoza plime

Source: http://www.math.stonybrook.edu/~tony/plimas/index.html   Hale Harbor, Nova Scotia; i Dvorane luka, šest sati kasnije. od  Greenberg, p. 128A * Opća stvari o plime i oseke predviđanja (ova stranica). *  Uzorci  današnjih plima predviđanja iz Nacionalnog okean službe i iz  WWW plima i trenutno prediktor. *  O vodostaja plimas i struje  (uključuje neku povijest predviđanja plima) s web stranice NOAA/NOS. …