Sjevernoameričke pustinje

Source: https://php.radford.edu/~swoodwar/biomes/?page_id=307

Dr. Susan L. Woodward

Četiri različite pustinje se razlikuju u Sjevernoj Americi na temelju njihovih specifičnih biljnih udruženja i klimatskih režima. Tri su vruće pustinje; jedna je hladna pustinja.

U vrućim pustinjama. 
Sva tri od ovih pustinja karakterizira prisutnost creosotebush (Larrea divaricata). To se događa u kombinaciji s raznim drugim drvenastih grmova, sukulenti i ephemerals predstavnik dotične pustinji.

Mohave pustinji padne pod mediteranskim režima zimske oborine. The Joshua Tree (Yucca brevifolia) je vrsta indikatora i druge yuccas su česte. Paket ephemerals odgovoriti na zimskim kišama i tepih pustinjski katu u rano proljeće. Razne Chollas, bačve i opuncija tipa kaktusa dogoditi.

Chihuahuan pustinji spada monsunskoj režimom kontinentalnom unutrašnjosti, pri čemu ljetni sustava niskotlačne izvući vlagu iz u Meksičkom zaljevu. Ova pustinja dominira grmlje, kako zimzelena i listopadne. Indikator vrste uključuju tarbush (Flourensia ternua), bijeli glog bagrem  (akacija constrictor) i creosotebush. Mali kaktusi javljaju; list sočne agave (Agave vrsta) i yuccas prevladavaju. Biljke cvatu u odgovoru na ljetnim kišama.

Sonorskoj pustinji, koji leži između Mohave i Chihuahuan, doživljava dvostruku maksimum godišnje količine oborina. Neke biljke (uključujući i mnoge ephemerals) cvatu u proljeće kao odgovor na zimske kiše; drugi cvatu u kasno ljeto u odgovoru na ljetnim kišama. To pustinja karakterizira kolone kaktus (Cereus  vrsta), Kao što sahuaro, cijev organa i Cardon, ali sadrže najveću raznolikost drugih oblika kaktus uključujući bačve (echinocereus), Chollas (Opuntia vrsta), I opuncija (opuntia  vrsta). Ostale vrste sukulenti su također u izobilju.

Magla pustinja Baja California obično smatra dijelom Sonorska iako je izrazito razlikuju u sastavu i karakterizira gotovo endema kao što su boojum stabla (Idris Columnaris) i slona drveta (Bursera microphylla). U driest dijelovima zemaljske i epifitskih lišajevi izvući svoju vlagu izravno iz magle, dok vaskularne svojti u obliku rozete koje presresti maglu i lijevka rosu prema korijenu biljke.

Hladni pustinji. 
Pustinjama Velike zavale, nalazi se na visokom Colorado zaravni sjevernoj Arizoni iu Velikoj Save Nevada i Utah, doživljava dugu, hladnu zimu i značajan dio njegovog taloženja pada kao snijeg. Američka komoljika (Artemesia tridentata) je vrsta pokazatelj ove pustinje. Američka komoljika je često u sprezi s žuto cvjeta rabbitbrush (Chrysothamnus nauseosus). Sukulenti su zastupljeni prvenstveno bodljikav kruške. Ova pustinja je jedan od nekoliko zajednica koje obuhvaćaju Gornji Sonorska Životna zona Merriam-a.

Creative Commons License

Biomes of the World by S. L. Woodward is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License.

 

Geography
Kukovi otoci: što je u našoj prošlosti

Source: http://www.ck/history.htm Pre-europske KUK Islanders su pravi polinezijci, najljepši pomorci golemog Pacifika, putnici na krhkim kanuima koji su se osjećali kao kod kuće na oceanu i koji su putovali svojim ogromnim otpadom u potrazi za novim zemljama i novim počecima. njihov krhki zanat patuljio je na putovanjima istraživanja kojima su se …

Geography
Globalno zatopljenje

Source: http://solar-center.stanford.edu/sun-on-earth/glob-warm.html Što je? Globalno zagrijavanje – postupno povećanje temperature na planetu – sada je dobro dokumentirano i prihvaćeno od strane znanstvenika kao činjenica. ploča koji je sazvalo Nacionalno istraživačko vijeće SAD-a, glavno nacionalno tijelo za znanstvenu politiku, u lipnju 2006. izrazio je “visoku razinu povjerenja” da je Zemlja najtoplija od …

Geography
Rasna karta Europe

Source: http://www.anesi.com/rmap.htm (Kliknite da biste otvorili sliku u punoj veličini.) Ova je karta relikvija manije za nacionalno samoodređenje koje je uslijedilo nakon Prvog svjetskog rata. Jednostavno rečeno, ideja je bila da, gdje god se skupi dva ili više ljudi jedne etničke skupine, trebaju imati svoju nacionalnu državu. Ili nešto slično. Kad …