Sjevernoameričke pustinje

Source: https://php.radford.edu/~swoodwar/biomes/?page_id=307

Dr. Susan L. Woodward

Četiri različite pustinje se razlikuju u Sjevernoj Americi na temelju njihovih specifičnih biljnih udruženja i klimatskih režima. Tri su vruće pustinje; jedna je hladna pustinja.

U vrućim pustinjama. 
Sva tri od ovih pustinja karakterizira prisutnost creosotebush (Larrea divaricata). To se događa u kombinaciji s raznim drugim drvenastih grmova, sukulenti i ephemerals predstavnik dotične pustinji.

Mohave pustinji padne pod mediteranskim režima zimske oborine. The Joshua Tree (Yucca brevifolia) je vrsta indikatora i druge yuccas su česte. Paket ephemerals odgovoriti na zimskim kišama i tepih pustinjski katu u rano proljeće. Razne Chollas, bačve i opuncija tipa kaktusa dogoditi.

Chihuahuan pustinji spada monsunskoj režimom kontinentalnom unutrašnjosti, pri čemu ljetni sustava niskotlačne izvući vlagu iz u Meksičkom zaljevu. Ova pustinja dominira grmlje, kako zimzelena i listopadne. Indikator vrste uključuju tarbush (Flourensia ternua), bijeli glog bagrem  (akacija constrictor) i creosotebush. Mali kaktusi javljaju; list sočne agave (Agave vrsta) i yuccas prevladavaju. Biljke cvatu u odgovoru na ljetnim kišama.

Sonorskoj pustinji, koji leži između Mohave i Chihuahuan, doživljava dvostruku maksimum godišnje količine oborina. Neke biljke (uključujući i mnoge ephemerals) cvatu u proljeće kao odgovor na zimske kiše; drugi cvatu u kasno ljeto u odgovoru na ljetnim kišama. To pustinja karakterizira kolone kaktus (Cereus  vrsta), Kao što sahuaro, cijev organa i Cardon, ali sadrže najveću raznolikost drugih oblika kaktus uključujući bačve (echinocereus), Chollas (Opuntia vrsta), I opuncija (opuntia  vrsta). Ostale vrste sukulenti su također u izobilju.

Magla pustinja Baja California obično smatra dijelom Sonorska iako je izrazito razlikuju u sastavu i karakterizira gotovo endema kao što su boojum stabla (Idris Columnaris) i slona drveta (Bursera microphylla). U driest dijelovima zemaljske i epifitskih lišajevi izvući svoju vlagu izravno iz magle, dok vaskularne svojti u obliku rozete koje presresti maglu i lijevka rosu prema korijenu biljke.

Hladni pustinji. 
Pustinjama Velike zavale, nalazi se na visokom Colorado zaravni sjevernoj Arizoni iu Velikoj Save Nevada i Utah, doživljava dugu, hladnu zimu i značajan dio njegovog taloženja pada kao snijeg. Američka komoljika (Artemesia tridentata) je vrsta pokazatelj ove pustinje. Američka komoljika je često u sprezi s žuto cvjeta rabbitbrush (Chrysothamnus nauseosus). Sukulenti su zastupljeni prvenstveno bodljikav kruške. Ova pustinja je jedan od nekoliko zajednica koje obuhvaćaju Gornji Sonorska Životna zona Merriam-a.

Creative Commons License

Biomes of the World by S. L. Woodward is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License.

 

Geography
Rasna karta Europe

Source: http://www.anesi.com/rmap.htm (Kliknite da biste otvorili sliku u punoj veličini.) Ova je karta relikvija manije za nacionalno samoodređenje koje je uslijedilo nakon Prvog svjetskog rata. Jednostavno rečeno, ideja je bila da, gdje god se skupi dva ili više ljudi jedne etničke skupine, trebaju imati svoju nacionalnu državu. Ili nešto slično. Kad …

Geography
Nacionalni park Kenai Fjords

Source: http://www.alaska.net/~design/scenes/kenai/kenai.html Nacionalni park Kenai Fjords uobičajeno je ušao iz male lučice (ispod desne) u Sewardu, gdje se nalazi centar za posjetitelje parka. Brodska luka Brodski operatori tamo nude izlete od nekoliko sati do cjelodnevnog posjeta posjetiteljima u uvalama, uz obale i na otoke uključene u park. Kenai Fjords je park …

Geography
MARINE >> Hog zaljev

Source: http://www.echidna.edu.au/marine/hogbay.htm Hog zaljev Greben je formiran od strane izloženih ruba Kanmantoo Schist koji strši iznad morskog dna. Hog zaljev Greben je povijesno mjesto olupine Williama, prvog poznatog brodoloma otoka Kangaro. Izgrađena je 1847. mjesnog drveta od strane kapetana Williama Wrighta na Hog zaljevu, otoka Kangaroo za trgovinu između KI i …